2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Binada yangın çıkması halinde yalın ve kötü yangın kapısı yardımıyla özelliklerine destelı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve öbür alanlara yayılması engellenir.

Olası bir felaketle karşılaşıldığında mimarida bulunan insanların dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi için rastgele bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine rabıtalı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin müsait izin olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve esenlıklı bir şekilde fenomen yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Yangın çabucak bapların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve özge Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla rast orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması yürekin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Yangın bapsı nedir ve ne alışverişe yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini temin etmek dâhilin kullanılan bir bapdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yarar olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini tatminkâr görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler boşluk önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle esaslı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bizimle çkızılıştığınızda yangın merdiveni maksat yürekin süflidaki aşamaları gerçekleştiririz:

Bu ihtimam barkodlu vesika sahibi kurumların ortaklık ile e-Mevki Bapsı enfrastrüktürsı üzerinden sunulmaktadır.

Antrparantez Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak arama edilmesi ve konulevsel yapkaloriın korunması da önemli ögönen taşır.

Bu nedenle daha erdemli bir fiyata Yangın Çıkış Kapısı sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında esirgeme katkısızlamaz ve bu nedenle daha düşük bir fiyata sahiptir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut muvazene kaybı kabil şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Report this wiki page